Bij het kiezen van een kat kijken mensen vaak eerst naar het uiterlijk. Maar het karakter van de kat is natuurlijk veel belangrijker. Wij lijsten voor jou de populairste rassen op, zo kies jij de kat die perfect bij jou past.

Exotic Shorthair

 

De ideale knuffelkat. Deze katten zijn over het algemeen heel sociaal en vinden het heerlijk om geaaid te worden en op je schoot te zitten. Ze zijn makkelijk in de omgang en dus ideaal voor gezinnen waar nog katten of honden aanwezig zijn.

 

Ragdoll

 

Ragdolls zijn erg op mensen gericht, ze volgen je overal. Ze worden graag geaaid maar zitten liever niet op je schoot. Deze katten blijven heel hun leven speels en nieuwsgierig.

 

Britse Korthaar

 

Deze kat is eerder rustig en introvert. Dit wil niet zeggen dat ze geen aandacht nodig hebben, ze worden graag geaaid en zitten graag in de buurt van hun baasje. Britse kortharen observeren graag van op afstand alles wat er thuis gebeurt.

 

Pers

 

Perzen zijn de langharige versie van exotics. Dit wil dus zeggen dat ze goed overweg kunnen met andere dieren en kinderen. Perzen zijn dankzij hun rustig karakter de ideale appartementskat.

 

Maine Coon

 

Maine coons zijn zachte reuzen. Ze zien er misschien imposant uit door hun grootte maar ze zijn makkelijk in de omgang, speels en energiek. Ze beschouwen zichzelf als deel van het gezin en zullen dus altijd dicht in de buurt blijven.

 


No comments so far.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
Your NameYour Name
EmailEmail
WEBSITEWEBSITE