Hebben we dé oplossing tegen burn-outs eindelijk ontdekt? Of is een office dog gewoon een goed excuus om je hond niet te moeten missen? In dit artikel lees je waarom honden op het werk goed zijn voor jou en je collega’s.

Meer sociaal contact

De aanwezigheid van een hond bevordert het sociaal contat tussen jou en je collega’s. Zo worden onder andere je koffiepauzes dubbel zo leuk, in plaats van zeuren over het weer tegen je collega’s kan er nu samen gespeeld worden met de honden. Daarnaast verlaagt de aanwezigheid van een hond de drempel om contact te leggen met andere collega’s. Je zal vaker aangesproken worden door mensen met wie je anders misschien niet direct in aanraking zou komen.

Meer fun, minder stress

Een office dog zorgt voor meer fun en minder stress. Knuffelen met je collega’s is misschien niet altijd evident maar een hondje is wel de geschikte kandidaat. Het hormoon oxytocine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, komt vrij wanneer je langer dan twintig seconden knufflet. Knuffelen verlaagt niet alleen je stressniveau maar maakt je ook gelukkiger, vrijgeviger en medelevend.

Meer beweging en verhoging van de productiviteit

Aangezien honden meermaals per dag uitgelaten moeten worden, ga je vanzelf ook meer bewegen als je een hond op kantoor hebt. Even gaan wandelen doorheen de dag is goed voor jouw gezondheid én je productiviteit. Want na een wandeling is de motivatie en concentratie weer een pak groter en ben je klaar om er weer vollenbak in te vliegen.

Wij zijn alvast fan van een office dog! Nu alleen onze baas nog overtuigen… 😉


No comments so far.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
Your NameYour Name
EmailEmail
WEBSITEWEBSITE